PRObike – Yamaha

XSR125 LEGACY

Ovaj lagani model iz asortimana „Faster Sons” idealan je motocikl za sve koji cijene bezvremenski dizajn i autentičan stil – ali također žele sportske performanse koje dolaze s najnovijom tehnologijom agregata i podvozja. XSR125 Legacy nadahnut je prošlošću i izgrađen za budućnost te je najbolji odabir svakog vozača – početnika, iskusnog ili povratka
Kategorija:

XSR125 LEGACY

VOŽNJA KROZ VRIJEME

Ako pobliže pogledate novi model XSR125 Legacy, vidjet ćete kako je napravljen da se istakne u gomili. Kotači sa žbicama i naplatcima zlatne boje, kao i okrugla školjka prednjeg svjetla i kružni LCD instrumenti daju ovom neo-retro modelu čist izgled i osjećaj koji nikada ne izlazi iz mode. Svidjet će vam se lijepo izrađene pojedinosti, uključujući aluminijske nosače, namjenske tamne boje i elegantnu grafiku.

Odmah po pokretanju tekućinom hlađenog agregata od 125 ccm znate kako taj energični lagani agregat ima performanse koje su vam potrebne. Razvija 11 kW – gornja granica za vozače s A1 dozvolom za upravljanje – XSR125 Legacy nudi snažno ubrzanje kroz brzine. Okvir Deltabox i preokrenuta vilica osiguravaju lagano sportsko upravljanje, a uspravni položaj za vožnju uvijek omogućuje udobnu vožnju.

XSR125 LEGACY Značajke

Stil baštine sportskih značajki

XSR125 Legacy savršen je primjer na kojem se vidi kako su Yamahini upečatljivi motocikli iz asortimana Sport Heritage nadahnuti prošlošću i izrađeni za budućnost. Prekrasno izrađene aluminijske komponente nadopunjuju bezvremenski stiliziran okvir – a iza modernog retro vanjskog izgleda ovaj upečatljivi lagani model koristi prednosti Yamahine najnovije iznimno učinkovite tehnologije agregata i okvira.

Lagani kotači sa žbicama i naplatcima zlatne boje

Posvećenost pojedinostima na ovom motociklu od 125 ccm iz asortimana Sport Heritage ono je što ga čini izvanrednim. Klasični kotači sa žbicama i aluminijskim naplatcima zlatne boje nadahnuti su Yamahinim pobjedničkim trkaćim motociklima iz 1970-ih, dajući modelu XSR125 Legacy bezvremenski osjećaj i autentičan izgled.

Iznimno učinkovite sportske gume

Ova lagana Yamaha iz asortimana „Faster Sons” namijenjena je svakom vozaču – početniku, iskusnom ili povratniku – koji traži pravi duh motociklizma. Kako bi se istaknuo sportski potencijal motocikla, opremljen je gumama Metzeler Karoo kvadratnog uzorka koje osiguravaju visoku razinu prianjanja za uzbudljive performanse.

Dvodijelni poklopac aluminijskog ispušnog topa

Gdje god pogledate ovaj predivno obojani motocikl, vidjet ćete kako je sastavljen na način da se svakoj komponenti pridavala posebna pozornost. Ispuštajući dubok i snažan zvuk, uzdignuti ispušni top ima elegantan dvodijelni aluminijski poklopac koji naglašava sportsku specifikaciju motocikla.

Posebne boje i grafike

Na grafiku spremnika i bočne ploče modela XSR125 Legacy utjecali su dizajni koji se upotrebljavaju na Yamahinim motociklima iz asortimana Sport Heritage većeg kapaciteta – a motocikl je dostupan u namjenskoj Historic Black boji.

Agregat zapremnine 125 ccm i snage 11 kW najbolji u klasi

Ovaj izvanredni motocikl iz asortimana Sport Heritage predstavlja jedan od najuspješnijih dizajna koji je dostupan i na modelima MT-125 Hyper Naked i R-125 Supersport. Razvijajući 11 kW – što je maksimalno dopušteno u klasi A1 dozvole za upravljanje – ovaj snažni tekućinom hlađeni 4-taktni agregat od 125 ccm uvijek pruža snažno ubrzanje za uzbudljivu vožnju.

Prednja preokrenuta vilica od 37 mm

Provjerite ovjes i vidjet ćete kako ovaj model u klasi 125 ima opremu koja vam treba za ozbiljnu sportsku vožnju. Preokrenute vilice od 37 mm imaju vanjske cijevi crne boje koje se poklapaju sa završnom bojom okvira i agregata te osiguravaju precizno držanje ceste i izvrsno upijanje udaraca za kvalitetnu vožnju.

Snažan i lagan okvir Deltabox

Lagan i snažan, Yamahin dizajn okvira Deltabox izvorno je razvijen za Yamahine trkaće motocikle koji sudjeluju na natjecanju za Veliku nagradu te možete biti sigurni da će vam pružiti najvišu razinu performansi upravljanja gdje god da se vozite.

Elegantno LED osvjetljenje

Tehnološki napredna LED rasvjeta modela XSR125 Legacy još je jedan primjer kako Yamahini motocikli iz asortimana Sport Heritage spajaju retro-cool izgled s najnovijom tehnologijom. Klasična okrugla školjka prednjeg svjetala opremljena je snažnom LED svjetlosnom jedinicom za izvrsnu vidljivost – a kompaktno stražnje LED svjetlo nadopunjuje iznimno tanak stražnji dio.

Vrhunske pojedinosti

Ogoljeno podvozje omogućuje vam da vidite brojne iznimno kvalitetne komponente koje naglašavaju izvanredne specifikacije modela XSR125 Legacy. Od aluminijskih kotača sa žbicama i naplatka zlatne boje do agregata, podvozja i prekrasno obojanih blatobrana, ovaj motocikl zapremnine 125 ccm iz asortimana Sport Heritage kombinira iznimne specifikacije čistog izgleda i bezvremenskog stila.

XSR125 LEGACY Specifikacije

 

Agregat

Tip agregata

Hlađenje tekućinom, SOHC, Jednocilindričan, 4-takta

Zapremina

124 ccm

Provrt x hod

52,0 mm x 58,6 mm

Omjer kompresije

11.2 : 1

Maksimalna snaga

11,0 kW pri 10.000 o/min

Maksimalan okretni moment

11,5 Nm pri 8.000 o/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Tip kvačila

Mokro, Višestruki diskovi

Sustav paljenja

TCI

Sustav pokretanja

Električno

Sustav prijenosa

Stalan otvor, 6-brzinski

Završni prijenos

Lanac

Fuel consumption

2.1 L/100 km

CO2 emission

47 g/km

Rasplinjač

Elektronično ubrizgavanje goriva

 

Šasija

Okvir

Dijamant

Kut prednje vilice

26º

Predtrag

95 mm

Sustav ovjesa sprijeda

Teleskopska preokrenuta vilica promjera Ø 37 mm

Sustav ovjesa straga

Njihajuča ruka

Hod ovjesa sprijeda

130 mm

Hod ovjesa straga

110 mm

Prednja kočnica

Hidraulični jednostruki disk, Ø 267 mm

Stražnja kočnica

Hidraulični jednostruki disk, Ø 220 mm

Prednja guma

110/70-17

Stražnja guma

140/70-17

 

Dimenzije

Ukupna dužina

2.005 mm

Ukupna širina

805 mm

Ukupna visina

1.090 mm

Visina sjedala

815

Međuosovinski razmak

1.330 mm

Minimalna udaljenost od tla

160 mm

Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)

140 kg

Kapacitet spremnika goriva

10 l

Kapacitet spremnika za ulje

1,05 l

 

Boja

Historic Black