PRObike – Yamaha

R125 WORLD GP 60TH ANNIVERSARY

Dinamični supersportski model R125 ima tehnološki napredni agregat EU5 od 125 ccm, lagano podvozje i oklop u stilu trkaćeg modela MotoGP®, što ga čini najpoželjnijim u klasi od 125 ccm. Uz povijesni trkaći dizajn bijele i crvene boje kojim se slavi Yamahinih 60 godina utrkivanja na natjecanju za Veliku nagradu, zapanjujući novi model R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu unosi kultni stil trkaćih motocikala u klasu 125 ccm!
Kategorija:

R125 WORLD GP 60TH ANNIVERSARY

60 GODINA TRKAĆE BAŠTINE.

Aerodinamično oklop modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ima Yamahinu grafiku „speed block” crvene boje koju su proslavili Yamahini trkaći motocikli na utrkama za Veliku nagrdu od 1961. I baš kao i strojevi koji su osvojili Svjetsko prvenstvo, ova ekskluzivna lagana serija R isporučuje se s kotačima zlatne boje, prednjim blatobranom crvene boje i prednjom pločicom za natjecateljski broj žute boje te znakom za 60. obljetnicu i debelom prugom crvene boje koja se proteže gornjim dijelom spremnika za gorivo i stražnjim krajem, što označava njegovu čistu trkaću DNK.

Za izvanredno držanje ceste, kompaktna šasija Deltabox ima prednju USD vilicu od 41 mm i laganu aluminijsku stražnju vilicu, kao i vrhunske kočnice i lagane kotače. Spojka Assist & Slipper (A&S) daje vam povećanu upravljivost pri usporavanju, a aerodinamična konstrukcija zapanjujućeg izgleda s oklopom i kokpitom nadahnutima modelom M1 čini ovaj model za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu najpoželjnijim supersport modelom od 125 ccm i potvrđuje vaš ulazak u R/svijet.

R125 WORLD GP 60TH ANNIVERSARY Značajke


Boje modela za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu

Originalni Yamahini motocikli za natjecanje na Velikoj nagradi imali su oklop bijele boje s grafikom „speed block” i prednjim blatobranom crvene boje te kotače zlatne boje. Model R125 World GP 60TH Anniversary odaje počast strojevima i vozačima koji su pomogli Yamahi u osvajanju više od 500 Velikih nagrada i 38 svjetskih prvenstava, još od svjetskog prvenstva 1961. na kojem se tvrtka prvi put natjecala.

Agregat najnovije tehnologije zapremine 125 ccm sa VVA sustavom sukladan normi EU5
Najnoviji agregat modela R125 World GP 60TH Anniversary koristi se inovativnim sustavom promjenjivog razvoda ventila (VVA, engl. Variable Valve Actuation) koji optimizira položaj ventila kako bi se postigla visoka razina okretnog momenta pri niskom broju okretaja s velikom snagom pri visokom broju okretaja, a usto osigurava nisku potrošnju goriva. Veliki promjer kućišta leptirastog tijela gasa pruža uglađeni odaziv kojim je puno lakše upravljati a ispušni sustav proizvodi uzbudljiv sportski zvuk.

Izvrsna učinkovitost sagorijevanja
Kako bi se postigla visoka razina učinkovitosti usisa, agregat modela R125 World GP 60TH Anniversary opremljen je velikim ventilima usisa i ispuha te kompaktnom komorom za sagorijevanje. U kombinaciji s visokotehnološkim sustavom VVA, velikim kućištem leptirastog tijela gasa i sportskim ispušnim sustavom, ova konfiguracija osigurava impresivno ubrzanje.

Deltabox okvir za precizno rukovanje i upravljanje
Pružajući glatke i lagane karakteristike upravljanja, kao i izvrsnu udobnost pri velikim brzinama, R125 World GP 60TH Anniversary jedan je od motocikala s najboljom upravljivosti u svojoj kategoriji. Njegov Deltabox okvir optimalne prednje i stražnje geometrije, kao i kratka aluminijska stražnja vilica i prednja USD vilica od 41 mm, pružaju vam karakteristike supersportskog modela klase 125.

Lagana aluminijska stražnja vilica
Yamahini modeli serije R osmišljeni su kako bi vam pružili najbolji stil, performanse i tehnologiju, a kako bi potvrdio svoj položaj vrhunskog supersportskog modela od 125 ccm, model R125 World GP 60TH Anniversary isporučuje se s laganom aluminijskom stražnjom vilicom. Proizvedena je s pomoću Yamahine napredne tehnologije lijevanja, a njezine male dimenzije, mala težina i optimizirana krutost pružaju sportske performanse upravljivosti.

A&S (Assist and Slipper, Pomoćna i klizna) spojka
Kako bi vam pomogao u potpunosti iskoristiti performanse visokih okretaja agregata, R125 World GP 60TH Anniversary opremljen je spojkom A&S koja omogućuje lako povlačenje ručice radi jednostavnog rada i preciznije kontrole. Ovaj dizajn osigurava glatko i učinkovito ubrzanje, a tijekom usporavanja spojnica A&S poboljšava upravljivost.

Dizajn konstrukcije s DNK-om serije R
Inspiriran legendarnim modelom R1, samopouzdan i agresivno stiliziran izgled uključuje dvostruka LED glavna svjetla koja naglašavaju dijeljenje DNK asortimana. Njegov prednji oklop, napravljen u stilu modela M1 MotoGP®, potvrđuje specifikacije trkaćeg motora, a zahvaljujući stražnjem svjetlu sa 12 LED žarulja i vrhunskoj završnoj obradi, nije moguće ne primijetiti istinski DNK serije R u zapanjujućoj novoj konstrukciji modela R125 World GP 60TH Anniversary.

Tanki spremnik goriva zapremnine 11 l
Trkaća konstrukcija modela R125 World GP 60TH Anniversary upotpunjena je tankim spremnikom goriva koji naglašava čistokrvni supersportski pedigre ovog motocikla. Ovaj spremnik od 11 litara izrađen je od čeličnog unutarnjeg spremnika zaštićenog laganim vanjskim oblogama iznimno kvalitetne završne obrade i može se lagano ukloniti radi redovnog održavanja.

Kokpit nadahnut modelom M1
Sve na modelu R125 World GP 60TH Anniversary osmišljeno je tako da vam se osigura vrhunsko supersportsko iskustvo. Nadahnut Yamahinim motociklom M1, trkaći kokpit ima iznimno kvalitetnu krunu upravljača, kao i LED instrumentnu ploču velike vidljivosti i štitnikom ručice kočnice koji vam pružaju potpuni nadzor na trkaćoj stazi i na ulici.

LCD instrumenti visoke vidljivosti
Kada pokrenete agregat modela R125 World GP 60TH Anniversary, dočekat će vas prilagođeni pozdrav tehnološki naprednih instrumenata, a kada počnete voziti, novi višefunkcijski zaslon prikazat će vam informacije o položaju stupnja prijenosa i vremenu za izmjenu stupnja prijenosa te indikatoru sustava VVA. Ovi instrumenti visoke vidljivosti, smješteni na elegantnoj i sportskoj ploči, brinu se da ostanete dobro informirani.

Sportski, ali udoban položaj u vožnji
Kao i trkaći kokpit u stilu modela M1, R125 World GP 60TH Anniversary opremljen je i dvodijelnim sjedalom za vozača i putnika koje je ispunjeno debelom spužvom kako bi se osigurala udobnost vožnje. Uz optimizirani položaj upravljača i stražnje aluminijske oslonce za noge, ergonomija osigurava uravnoteženo iskustvo vožnje koja je istovremeno sportska i udobna.

Široka stražnja guma presjeka 140 mm
Kako bi potvrdio svoju snažnu DNK serije R, model R125 World GP 60TH Anniversary ima široku stražnju gumu veličine 140/70-17 koja osigurava izvrsnu stabilnost i pouzdanost u zavojima. Pružajući dobru ravnotežu prianjanja i trajnosti, ova guma supersportskog stila dizajnirana je kako bi vam omogućila optimiziranje potencijala širokog raspona snage motora, a njezina širina naglašava agresivno držanje serije R.

R125 WORLD GP 60TH ANNIVERSARY Specifikacije


Agregat

Tip agregata

4-takta, Hlađenje tekućinom, SOHC, 4-ventila

Zapremina

124.7cc

Provrt x hod

52.0 mm x 58.6 mm

Omjer kompresije

11.2 : 1

Maksimalna snaga

11.0kW (15.0KS) @ 10,000 okr/min

Maksimalan okretni moment

11.5Nm (1.16kg-m) @ 8,000 okr/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Tip kvačila

Mokro, namotana opruga s više diskova

Sustav paljenja

TCI (digitalno)

Sustav pokretanja

Električno

Sustav prijenosa

Stalan otvor, 6-brzinski

Završni prijenos

Lanac

Fuel consumption

2.1 l/100km

CO2 emission

47 g/km

Rasplinjač

Elektronično ubrizgavanje goriva

Šasija

Okvir

Čelični Deltabox

Kut prednje vilice

25º

Predtrag

89mm

Sustav ovjesa sprijeda

USD teleskopske vilice, Ø41mm

Sustav ovjesa straga

Njihajuča ruka, (Link sustav ovjesa)

Hod ovjesa sprijeda

130 mm

Hod ovjesa straga

114 mm

Prednja kočnica

Hidraulični disk, Ø292 mm

Stražnja kočnica

Hidraulični disk, Ø220 mm

Prednja guma

100/80-17 M/C

Stražnja guma

140/70-17 M/C

Dimenzije

Ukupna dužina

1,955 mm

Ukupna širina

680 mm

Ukupna visina

1,065 mm

Visina sjedala

825 mm

Međuosovinski razmak

1,355 mm

Minimalna udaljenost od tla

155 mm

Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)

144 kg

Kapacitet spremnika goriva

11.5Litara

Kapacitet spremnika za ulje

1.15Litara
Boja

Anniversary White