PRObike – Yamaha

T 8HP

Ako želite sirovu snagu i precizno upravljanje, modeli T savršen su izbor. Idealni za jedrilice te ribarska i radna plovila, ovi motori s visokim potiskom i s velikim okretnim momentom postavljaju visoke standarde u performansama uz minimalnu buku, vibracije i potrošnju goriva.

T 8HP

OBUZDAJTE T 8HP – RADNI MODEL SA SNAŽNIM POTISKOM

U modele T ugrađen je Yamahin patentirani propeler Dual-Thrust koji omogućuje pun potisak prema naprijed i unatrag, što olakšava manevriranje većim plovilima. Lagani T 8hp je prijenosan i praktičan, a pomaže i ugrađena ručka za nošenje.

Ova verzija modela T je snažan radnik – nikada vas neće iznevjeriti – i ima iste tehničke značajke i prednosti kao i popularni 8hp.

T 8HP

T 8HP Značajke

Poseban prijenosni omjer za veći potisak

Agregati T ciljano su dizajnirani na način da isporučuju veliki potisak i okretni moment za razliku od klasičnog agregata, a njihovi posebni prijenosni omjeri pomažu i u sprječavanju kavitacije i proklizavanje propelera. Surađuju s ostalim jedinstvenim značajkama kako bi se osigurao idealan izvor snage za plovila kod kojih je veća snaga za vuču bitnija od velike brzine.

Dual-thrust propeleri za maksimalnu snagu u vožnji prema naprijed i prema natrag

Posebni propeleri postavljeni u modele T ne samo da imaju veći promjer od uobičajenog nego imaju i manji nagib krila čime se povećava potisak na maksimum i tijekom vožnje prema naprijed i – preusmjeravanjem protoka ispuha – tijekom vožnje prema natrag. Time je postignuta veća upravljivost, što je posebno korisno pri rukovanju težim plovilom.

Najnovija generacija dizajna agregata – učinkovitost i snaga

T 8hp je motor vrlo kompaktnog i iznimno učinkovitog dizajna s dva cilindra i konfiguracijom jedne bregaste osovine u glavi motora SOHC (Single Overhead Camshaft). Moderni i kompaktni gornji pokrov i grafike također odražavaju moderni dizajnerski pristup svih naših motora najnovije generacije.

Napredan dizajn ručice i komande

Na modelima 8hp i T 8hp potpuno ergonomski dizajn primijenjen je na zakretnu ručku i komande. Duljina ručke iznimno je praktična, a ručica prijenosa sada je idealno postavljena na samu ručku pa ju je lakše dosegnuti za pouzdanu i opuštenu kontrolu. Raspored preklopivih ručki olakšava prenošenje i spremanje.

Oslonac za okomito odlaganje

Spremanje ovog uzbudljivog motora vrlo je jednostavno zahvaljujući vrlo praktičnim poboljšanjima. Poseban oslonac omogućuje okomito spremanje motora T 8hp – jednostavno ga položite na stražnji dio na palubu ili pod – a nova preklopna ručka smanjuje prostor koji motor zauzima na plovilu ili kod kuće.

Alternator velike snage

Nikada nećete ostati bez električne energije. Alternator velike snage, koji je standardan za vanbrodske motore serije T , osigurava snagu za pokretanje motora – čak i nakon duljih razdoblja u praznom hodu ili nakon rada pri niskom broju okretaja uz korištenje brojnih trošila.

Sustav plitkog vodenog pogona

Sa sigurnošću se možete voziti prema obali zahvaljujući sustavu plitkog vodenog pogona. Budući da osigurava opširnu zaštitu za propeler, obali se možete približiti koliko god vam je potrebno.

Sustav za ispiranje svježom vodom

Lako dostupan konektor postavljen sprijeda omogućuje jednostavno ispiranje soli i prljavštine iz vodova bez potrebe za pokretanjem motora: jednostavno priključite crijevo i spremni ste. To je vrlo učinkovit način za smanjivanje korozije i produljenje vijeka trajanja vanbrodskog motora.

T 8HP Specifikacije

 

Engine

Tip agregata

4-takta

Zapremina

212 cm³

Broj cilindara/Konfiguracija

2/redni,SOHC

Provrt x hod

56.0 mm x 43.0 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

5.9 kW / 5,500 okr/min

Maksimalan br/okr

5,000 – 6,000 okr/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

1-rasplinjač

Sustav paljenja

CDI

Sustav pokretanja

Ručno (MH), Električno (E, EP)

Prijenosni omjer

2.92 (38:13)

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

L552X:620mm

Kapacitet spremnika goriva

zasebno, 12Litara

Kapacitet posude za ulje

0.8Litara

Težina bez propelera

43kg – 49kg

 

Additional Features

Kontrola

Okretna ručica (MH), Daljinska komanda (E, EP)

Trim & Tilt

Ručni Tilt (MH, E), Power Tilt (EP)

Zavojnica rasvjete / Alternator

12V -6A*opcija**

Propeler

Uključeno

Napomena

Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Light Grey Metallic