PRObike – Yamaha

25HP

Legendarni prijenosni dvocilindrični, 4-taktni motor sada je 25% lakši! Otvorite gas potpuno novog modela 25hp i trenutno ćete osjetiti učinak djelovanja Yamahinih inovativnih tehnologija u obliku značajki velikih motora s jedinstvenim omjerom snage i težine i iznimnom ekonomičnošću.

20HP

PREDNOSTI MALOG MOTORA, PERFORMANSE VELIKOGA

Ovaj svestrani, dvocilindrični 4-taktni motor kombinira snagu i odzivnost – i omogućuje iznimno uglađenu vožnju. Iznimno niska potrošnja goriva znači i da manje zagađuje okoliš te da su emisije smanjene na minimum.

Također možete uživati u brojnim dodacima koje dobivate isključivo na vanbrodskim motorima tvrtke Yamaha. Pogodnosti poput računalno upravljanog paljenja, posebnog sustava pokretanja s manjim opterećenjem, pumpe za gorivo hlađene vodom i prigušivača zvuka – koje sve uobičajeno možete pronaći na većim motorima. Zbog komercijalne, profesionalne ili osobne upotrebe čini se da ima pobjedničku formulu.

20HP Značajke

Jedinstveni omjer snage i težine

Ovaj model najnovije generacije dvocilindričnih motora s 4 ventila odaje dojam istinski „velikog motora” i pruža nenadmašnu snagu za tako prikladnu laganu i prenosivu jedinicu. Lako pokretanje i uglađeni pogon osigurava sustav EFI bez akumulatora i izbor dostupnih opcija za električno, ručno ili električno/ručno pokretanje.

Najnoviji jednodijelni dizajn gornjeg pokrova

Odmah prepoznatljiv kao potpuno nova Yamaha, ovaj pametno osmišljen motor odlikuje se našim najnovijim jednodijelnim gornjim pokrovom, elegantnom grafikom i izvornim „kvalitetnim” dojmom koji će svaki vlasnik znati cijeniti. Pametno konstruirani usis zraka iz kojeg se izlijeva voda također je dio pokrova.

Jednostavno pokretanje, sigurnost – i VTS

Pokretanje – čak i na hladno ili nakon skladištenja – zaista je lako poput pokretanja automobila. Jedinstvena Yamahina kombinacija legendarnog sustava PrimeStart™ i novog sustava EFI bez akumulatora osigurava paljenje motora iz prvog pokušaja, svaki put. Uz to, možete izabrati u opciji dostupne sustave VTS (Variable Trolling Speed, promjenjivi broj okretaja) i sigurnosni imobilizator Y-COP.

Od sada kompatibilan s digitalnim mrežnim mjeračima tvrtke Yamaha

Zahvaljujući brojnim novim značajkama, novim se motorom 20hp vrlo jednostavno i udobno upravlja. Modeli s daljinskim zaključavanjem, primjerice, u potpunosti su kompatibilni s naprednim digitalnim mrežnim sustavom koji vozaču pruža opsežan izbor informacija te omogućuje preciznije i opuštenije upravljanje.

Mogućnost velike višenamjenske ručke kormila

Ova odlična opcija postavlja sve komande motora nadohvat vozača te nudi još veću ručku kormila za udobno upravljanje rukovanje i manevriranje. Neovisno vozite li se zakucima marine ili glisirate na otvorenom brzinama koje ovaj izvanredan motor može osigurati, 20hp je iznimno ugodan za uporabu.

Alternator velike snage pruža sigurnost

20hp koristit će se za brojne zadatke, od noćnog ribolova do krstarenja obalom. Stoga je ugodno znati da snažni alternator jamči uvijek dovoljno snage za pokretanje motora – čak i nakon duljeg razdoblja u praznom hodu ili ako ste vozili pri malom broju okretaja i koristili brojnu dodatnu opremu.

Sustav pogona za plitku vodu

Pouzdano krstarite uz obalu, zahvaljujući Yamahinom sustavu pogona za plitku vodu s 2 položaja. Budući da je osigurana sasvim dovoljna zaštita propelera, obali se možete približiti koliko god vam je potrebno, neovisno radi li se o mutnom jezeru ili kristalno bistrim morskim plićacima.

Sustav za ispiranje svježom vodom

Lako dostupan priključak na donjem pokrovu omogućuje jednostavno ispiranje soli i prljavštine iz kanala za prolaz vode bez potrebe za pokretanjem motora – jednostavno priključite crijevo i spremni ste za akciju. To je vrlo učinkovit način za smanjivanje korozije i produljenje vijeka trajanja vanbrodskog motora.

20HP Specifikacije

 

Engine

Tip agregata

4-takta

Zapremina

432 cm³

Broj cilindara/Konfiguracija

2/redni, SOHC

Provrt x hod

65.0 mm x 65.1 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

14.7 kW / 5,500 okr/min

Maksimalan br/okr

5,000 – 6,000 okr/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

CDI

Sustav pokretanja

Električno/ručno, Ručno (MH), Električno (E, EP)

Prijenosni omjer

2.08 (27:13)

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

S429L:556mm

Kapacitet spremnika goriva

zasebno, 25Litara

Kapacitet posude za ulje

1.1Litara

Težina bez propelera

56kg – 63kg

 

Additional Features

Kontrola

Daljinska komanda (E, EP), Tiller handle (MH + WH)

Trim & Tilt

Power Tilt (EP), Manual Tilt (MH, E + WH)

Zavojnica rasvjete / Alternator

12V -16A

Imobilizator

YCOP optional

Propeler

Optional (E, EP), Uključeno (MH, WH)

“Variable Trolling” sustav s promjenjivim br/okr

Putem digitalnih mjerača ili putem višenamjenske okretne ručice

Digital Network Gauge (6Y8/6YC)

Opcija

Upravljanje

Višenamjenska okretna ručica, Daljinska komanda

Napomena

Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Light Grey Metallic