PRObike – Yamaha

30HP

Lagani model 30hp oblikovan je za jednostavnu ugradnju i upotrebu te
pruža pouzdanu snagu na koju možete računati.

30HP

DODATNA SIGURNOST JE STANDARD ZA 30HP.

Elektronski sustav ubrizgavanja goriva (Electronic Fuel Injection, EFI) tvrtke Yamaha pruža impresivnu snagu pri velikim brzinama te odličnu snagu i okretni moment na srednjim okretajima – uz iznimnu ekonomičnost. PrimeStart™ sustav čini pokretanje jednostavnim poput pokretanja automobila – a budući da se radi o Yamaha tehnologiji to znači; prvi put, svaki put. Naš jedinstveni sustav Power Trim & Tilt širokog omogućava Vam potpuno preuzimanje kontrole.

Na kraju, tu je i dodatna sigurnost koju pruža sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) koji štiti vaš motor pomoću imobilizatora na daljinsko upravljanje poput automobilskog.

30HP

30HP Značajke

Sustav EFI u više točaka

Modeli 30hp koristi niz inovativnih i naprednih tehnologija za optimizaciju procesa sagorijevanja, uključujući provjereni Yamahin sustav elektronički kontroliranog ubrizgavanja goriva u više točaka uz smanjenje para. EFI sustav radi zajedno s mikro-računalom koje analizira i prilagođava smjesu goriva/zraka kako bi se osiguralo trenutno pokretanje, odličan odaziv gasa i ekološki prihvatljivo, učinkovito sagorijevanje.

Digitalni mrežni mjerači

Model 30hp kompatibilan je s jedinstvenim digitalnim mrežnim mjeračima tvrtke Yamaha koji vam daju sve podatke potrebne za maksimalno iskorištavanje performansi i učinkovitosti motora, a obuhvaćaju: višefunkcijski tahometar koji prikazuje broj okretaja u minuti, sate rada, kut trima, tlak ulja, lampice za upozorenje i promjenjivi broj okretaja u minuti, kao i mjerač brzine/goriva koji prikazuje brzinu, kapacitet spremnika za gorivo i podatke o potrošnji goriva

Sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) u opciji

U opciji dostupan imobilizacijski sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) jednostavan je, lako se koristi i izuzetno je učinkovit – kompaktan i jednostavan daljinski upravljač zaključava i otključava motor pritiskom tipke. To sprječava neovlašteno korištenje vašeg vanbrodskog motora i daje Vam dodatnu sigurnost kada ostavite svoje plovilo bez nadzora.

Sustav Power Trim & Tilt širokog raspona

Otkrijte svestranost i snagu Yamaha motora. Brz odaziv pritiskom na tipku čini trim i tilt brzim, glatkim i jednostavnim. Kontrola upravljanja koja osigurava pouzdanost, a temelji se na širokom rasponu trima, obuhvaća negativne postavke trima koje poboljšavaju ubrzanje i omogućavaju brži polazak.

Kompaktni oblik i čvrsti jednodijelni gornji pokrov

Ovo je iznimno zahvalan agregat za vožnju i vlasništvo. Izgled kompaktnog niskoprofilnog gornjeg pokrova odgovara njegovoj otpornosti – a doprinosi i u smanjenju buke. Udobnost i opuštenost nagrada su za odabir ovog svestranog agregata modernog izgleda s velikim omjerom snage i težine.

Frikcija upravljanja s jednostrukim djelovanjem (kod modela s ručkom)

Zahvaljujući ovoj značajki, vožnja je potpuno opuštena i nema potrebe za stalnim podešavanjem upravljača za vožnju po ravnoj putanji. Jednostavno je prilagodite uvijanjem zgloba – potpuno opušteno – kako biste se prilagodili uvjetima mora i stilu vožnje.

Yamaha idealna anti-korozivna zaštita

Potreban Vam je motor na kojeg se možete osloniti, a Yamaha vanbrodski motori poznati su po svojoj izdržljivosti – što ujedno znači i po zadržavanju svoje vrijednosti. Osim što jedinstvena YDC-30 aluminijska legura štiti vanjske dijelove motora, cinčani premaz, visokokvalitetni nehrđajući čelik i 5-slojni vanjski premaz nude dugotrajnu zaštitu iznutra i izvana.

30HP Specifikacije

 

Engine

Tip agregata

4-takta

Zapremina

747 cm³

Broj cilindara/Konfiguracija

3/redni, SOHC

Provrt x hod

65.0 mm x 75.0 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

22.1 kW / 5,500 okr/min

Maksimalan br/okr

5,000 – 6,000 okr/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

CDI

Sustav pokretanja

Električno s “Prime Start” sustavom

Prijenosni omjer

2.00 (26:13)

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

S414L:536mm

Kapacitet spremnika goriva

zasebno, 25Litara

Kapacitet posude za ulje

1.7Litara

Težina bez propelera

94 kg – 102 kg

 

Additional Features

Kontrola

Okretna ručica (EHD), Daljinska komanda (ET)

Trim & Tilt

Power Trim & Tilt (ET), Hydro tilt assist (EHD)

Zavojnica rasvjete / Alternator

12V -17As ispravljačem/regulatorom

Imobilizator

YCOP optional

Propeler

Opcija

“Variable Trolling” sustav s promjenjivim br/okr

Putem digitalnih mjerača ili putem višenamjenske okretne ručice

Napomena

Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Light Grey Metallic