PRObike – Yamaha

40HP SUPREME

Pružajući nenadmašno višenamjensko korištenje, lagani model 40hp može pokretati širok raspon plovila pa je jednako koristan za rad kod kuće ili kada želite iskusiti svjež zrak i zabavu na brodu ili uživati u sportovima na vodi. Zapravo, model 40hp je najlaganiji, najsnažniji 4-taktni model u svojoj klasi.

40HP SUPREME

40HP SUPREME. NAJSNAŽNIJIH 40 KS U KLASI.

Kako bi se osigurale ekološki prihvatljivije performanse, maksimalna učinkovitost potrošnje goriva i lako pokretanje, snažni 16-ventilni SOHC motor ima sustav EFI (elektronsko ubrizgavanje goriva) i jedinstveni sustav PrimeStart™ tvrtke Yamaha. Kompatibilnost s digitalnim mrežnim mjeračima pruža i preciznu kontrolu.

Osim toga, elegantan je i moderan – vaš 40hp sigurno će privlačiti poglede divljenja i onih plove s vama i onih koji su na obali.

40HP SUPREME

40HP SUPREME

Sustav EFI za veću učinkovitost i ekonomičnost

Elektroničko ubrizgavanje goriva osigurava točnu količinu goriva potrebnu za optimalne performanse i ekonomičnost. Kontrolirano od strane ECM-a putem ulaza iz niza senzora motora, njihov položaj neposredno iznad usisnih ventila poboljšava raspršivanje goriva, što rezultira učinkovitijim izgaranjem.

Upravljački modul motora (engl. Engine Control Module, ECM) s mikroračunalom

Ovo je mikroračunalo „mozak” vašeg vanbrodskog motora. Ono neprestano nadzire ulazne podatke i postavke, čime omogućuje uglađeni rad motora te optimalna vremena paljenja – kao i automatsko pokretanje sustava upozorenja i zaštite. Praktičan pristupni priključak za računalo omogućuje ovlaštenom Yamahinom zastupniku dijagnosticiranje svih problema.

Dodatni sustav Yamahine zaštite klijentova vanbrodskog motora (Yamaha Customer Outboard Protection, Y-COP)

Yamahin jedinstveni sustav imobilizatora Y-COP jednostavna je i vrlo učinkovita mogućnost koja se lako upotrebljava – pritiskom na gumb urednog i jednostavnog daljinskog upravljača zaključava se i otključava motor. To sprječava da se vanbrodski motor neovlašteno upotrebljava, omogućujući vam da budete bezbrižni kada brod ostavite bez nadzora.

Kompaktan oblik i čvrsti jednodijelni gornji pokrov

Uz napredni dizajn i skromnu ukupnu veličinu ove jedinice s 4 cilindra, naši su inženjeri proizveli izuzetno kompaktni pogonski sklop od 996 ccm, ali male težine koja je usporediva s konvencionalnim 3-cilindričnim motorom. Zahvaljujući omjeru snage i težine, model 40hp Supreme predstavlja idealan odabir za širok raspon plovila.

Kontrola promjenjivog broja okretaja za laganu plovidbu

Pritiskom gumba na dodatnom digitalnom pokazivaču okretaja – ili putem prekidača promjenjivog broja o/min za laganu plovidbu na dodatnoj višenamjenskoj ručki kormila – vozač može prilagoditi brzinu motora za opuštenu laganu plovidbu, u preciznim koracima od 50 o/min, u rasponu između 620 o/min i 900 o/min.

16-ventila, redna 4 cilindra, SOHC, EFI

Napredni, lagani dizajn modela 40hp Supreme obuhvaća jednu bregastu osovinu (SOHC) s četiri ventila po cilindru radi postizanja maksimalne snage i učinkovitosti. Veliko područje usisnih ventila s laganim klipovima i ventilima pruža snagu po litri koja je vodeća u klasi.

Osobito veliki omjer prijenosa od 2,33

Model 40hp Supreme tvrtke Yamaha pruža izvanredno ubrzanje s početnog položaja, djelomično zahvaljujući nižem dizajnu kućišta mjenjača koji ima veliki omjer prijenosa od 2,33 : 1. Dodatna čvrstoća dolazi iz činjenice da su svi zupčanici (za naprijed, natrag i pogonski zupčanik) posebno kaljeni radi povećane izdržljivosti.

Yamahini digitalni mjerači

Model 70hp kompatibilan je s Yamahinim digitalnim mrežnim mjeračima koji vam daju informacije potrebne za maksimalno povećanje performansi i učinkovitosti motora, uključujući: višefunkcijski pokazivač okretaja s o/min, sate rada, kut trima, tlak ulja, svjetla upozorenja i regulaciju promjenjivog broja okretaja u minuti, kao i mjerač potrošnje goriva pri određenoj brzini zajedno s brzinomjerom, kapacitet spremnika i potrošnju goriva.

40HP SUPREME

 

Engine

Tip agregata

4-takta

Zapremina

996 cm³

Broj cilindara/Konfiguracija

4 cyl./redni, 16-ventilaSOHC

Provrt x hod

65.0 mm x 75.0 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

29.4 kW / 5,800 okr/min

Maksimalan br/okr

5,300 – 6,300 okr/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

TCI/Microračunalo

Sustav pokretanja

Električno s “Prime Start” sustavom

Prijenosni omjer

12:28

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

L508mm

Kapacitet spremnika goriva

opcija

Kapacitet posude za ulje

1.9Litara

Težina s propelerom

119 kg

 

Additional Features

Kontrola

N/A

Trim & Tilt

Snaga trima & Nagib

Imobilizator

YCOP optional

Upravljanje

Daljinska komanda

Kontrole gasa i mjenjača

Daljinska komanda

Broj opcija propelera

23

Napomena

Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Light Grey Metallic