PRObike – Yamaha

V MAX SHO 150HP

Agregat modela V MAX SHO 150hp zapremnine 2,8 l postiže iznimnu izlaznu snagu koju još i bolje isporučuje učinkovito, čisto i tiho. Elegantan dizajn skriva DOHC jedinicu sa 16 ventila i promjenjivi zakretni moment bregastog vratila te sustav EFI. Rezultat? Sjajno ubrzanje, zapanjujuća vršna brzina – i ogromno uzbuđenje!

V MAX SHO 150HP

SNAGA, BRZINA I PRIKRIVENOST.

Idealno prilagođen i izrađen za današnje modele bržih i puno lakših sportskih plovila, V MAX SHO 150hp konstruiran je kao tih, kompaktan, lagan i iznimno moćan svestrani model. Aerodinamični dizajn poklopca, s elegantnom 3D grafikom i smanjenim naljepnicama na stražnjoj strani odišu sofisticiranošću i obećavaju snagu vrhunskog predatora.

Za snažne performanse u cijelom pojasu snage, model uključuje tehnologiju promjenjivog zakretnog momenta bregastog vratila (VCT, Variable Camshaft Timing) koja mješavinu goriva i zraka u cilindrima prilagođava savršenstvu. Osjetite stalni, zapanjujući okretni moment od nule do vršne brzine.

V MAX SHO 150HP Značajke

DOHC dizajn s 4 ventila po cilindru

Model V MAX SHO 150hp Yamahin je napredni četverotaktni motor zapremnine 2,8 l, s 4 cilindra i 16 ventila te dva bregasta vratila (DOHC) i osovinama uravnoteženja. Rezultat je bolje disanje za bolju učinkovitost kroz cijeli spektar snage. Dizajn glave agregata modela V MAX SHO 150hp temelji se na dokazanoj Yamahinoj četverotaktnoj tehnologiji zbog čega je osigurana tiha pouzdanost.

VCT i EFI na više točaka

VCT (Variable Camshaft Timing, promjenjivi zakretni moment bregastog vratila) omogućuje savršenu prilagodbu vremena usisa zraka i ispuha za postizanje optimalne učinkovitosti kroz cijeli raspon okretaja. Sustav EFI (Electronic Fuel Injection, elektroničko ubrizgavanje goriva) osigurava brzo pokretanje i ujednačenu snagu, uz optimalnu učinkovitost potrošnje goriva i iznimno male emisije.

Iznimno snažan alternator od 50 A

Želimo biti sigurni da vam nikada ne nedostaje snage za pokretanje, punjenje akumulatora ili funkcioniranje dodatne opreme kada ste na vodi, zbog čega smo model V MAX SHO 150hp opremili s trofaznim alternatorom. Uz svoj kapacitet od 50 A, čak ima i snage puniti vaše akumulatore pri brzini lagane plovidbe. To se zove bezbrižnost – a možete je i očekivati kada imate Yamahu.

Kompatibilnost sa širokim asortimanom mjerača

U naše je modele ugrađena najnovija tehnologija, tako da je model V MAX SHO 150hp kompatibilan s vrlo širokim rasponom Yamahinih ekskluzivnih sustave i mjerača digitalnog upravljanja, od 6Y8 do najnovijih mjerača i zaslona oznake CL5. Stoga, kada je riječ o jasnim i preciznim podacima o motoru i informacijama o učinkovitosti koje će vam pomoći pri vožnji plovila, Yamahini su sustavi bez premca.

Promjenjivi broj okretaja pri brzini lagane plovidbe (mogućnost)

Brzina lagane plovidbe od 550 – 1000 o/min u koracima od 50 o/min. Idealan je za ribolov ili prilikom kretanja plovnim putovima, marinama ili područjima u kojima je ograničena brzina kretanja. Brzina lagane plovidbe može se postaviti na 200 o/min. ispod brzine praznog hoda. Ova je funkcija dostupna samo kada je motor opremljen digitalnim zaslonom 6Y8 ili CL5 ili novim daljinskim prekidačem.

Široki raspon propelera za SDS

Ovaj namjenski asortiman propelera razvijen je kako bi nadopunio široki Yamahin asortiman vanbrodskih motora i pomogao vam precizno prilagoditi performanse motora i plovila kako bi pristajali vašim osobnim sklonostima. Brojni propeleri unutar asortimana sadrže ekskluzivnu Yamahinu značajku Shift Dampener System (SDS®) koja znatno smanjuje uobičajenu buku i omogućuje uglađenije i tiše mijenjanje brzina.

Neobvezna Y-COP® sigurnost

Modeli V MAX SHO kompatibilni su s našim ekskluzivnim sigurnosnim sustavom Y-COP® (Yamaha Customer Outboard Protection). To je jednostavna, lako upotrebljiva i iznimno učinkovita mogućnost – zgodna daljinska upravljačka jedinica koja zaključava i otključava motor jednim pritiskom na gumb i sprječava neovlaštenu uporabu vašeg čamca – koja vam omogućuje da motor bezbrižno ostavite bez nadzora.

V MAX SHO 150HP Specifikacije

 

Engine

Tip agregata

4-takta

Zapremina

2.785 ccm

Broj cilindara/Konfiguracija

4/redna, 16 ventila, DOHC s VCT-om

Provrt x hod

96,0 mm x 96,2 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

110,3 kW / 150 KS

Maksimalan br/okr

5000 – 6000 o/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

TCI

Sustav pokretanja

Električno s “Prime Start” sustavom

Prijenosni omjer

2.0 (28/14)

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

L: 516 mm / X: 643 mm

Kapacitet posude za ulje

4,5 l / 4,3 l

Težina bez propelera

223kg

 

Additional Features

Kontrola

Daljinska komanda

Trim & Tilt

Snaga trima & Nagib

Zavojnica rasvjete / Alternator

12 V – 50 A s ispravljačem/regulatorom

Imobilizator

YCOP optional

Propeler

Opcija

“Variable Trolling” sustav s promjenjivim br/okr

With DN Gauges

Shallow Water Drive

Standard

Tilt limitter

Opcija

Digital Network Gauge (6Y8/6YC)

Standard

“Shift Dampener System” (SDS) sustav

Opcija

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Black