PRObike – Yamaha

175HP

Po pitanju izuzetne snage i ubrzanja, ovaj čisti, tihi motor sa sustavom EFI nema prave konkurencije. Posve nova razina uglađene performansi izmjene stupnjeva prijenosa tehnologijom Drive-by-Wire – imate savršen izbor.

175HP

ODABERITE DRIVE-BY-WIRE – UGLAĐENU NOVU OPCIJU.

Yamahin jedinstveni sustav EFI za uštedu goriva, ECU s mikroprocesorom, tehnologija čistog sagorijevanja i sustavi za smanjenje buke surađuju besprijekorno, a profinjeni dijagnostički sustav prikazuje podatke o učinkovitosti i motoru putem računalne veze – za brzo i jednostavno održavanje.

Poput svih naših motora sa sustavom EFI, model 175hp možete izravno povezati s ekskluzivnim Yamahinim sustavom mreže te birati iz široke ponude naprednih digitalnih mjerača i instrumenata.

175HP Značajke

2,8-litreni DOHC motor s 4 cilindra i 16 ventila te sa sustavom EFI

Zahvaljujući značajkama kao što su sustav EFI, 4 ventila po cilindru i tehnologiji DOHC (dvostruke bregaste osovine), ovaj prvoklasni motor iznimno učinkovito sagorijeva u cijelom rasponu broja okretaja. U sažetku, kombinacija naprednih tehnologija osigurava izvanredni omjer konjskih snaga po litri goriva i veliki omjer snage i težine.

Posebna izmaknuta radilica omogućuje kompaktan dizajn

Model 175hp zamišljen je kao iznimno kompaktan motor, a njihova posebno izmaknuta radilica i balansna osovina pogonjena zupčanicima samo su dvije od brojnih tehničkih prednosti koje su naši inženjeri koristili kako bi ostvarili tu misao. Zahvaljujući konstrukciji ispušnog labirinta s vodonepropusnom vanjskom stjenkom također je izuzetno tih.

Novi sustav Drive-by-Wire – za profinjeno upravljanje

Nova verzija 175hp (C) od sada se, zahvaljujući digitalnom gasu i promjeni stupnjeva prijenosa, odlikuje svim mogućnostima tehnologije Drive-by-Wire, koja omogućuje iznimno glatku izmjenu stupnjeva prijenosa te novu razinu profinjenog pogona i upravljanja plovilom.

Digitalni mjerači (po izboru)

175hp je kompatibilan s Yamahinim digitalnim mrežnim mjeračima (6Y8/6YC/6Y9 i novi CL7) koji vam prikazuju sve informacije potrebne za nadzor radnih značajki i učinkovitosti plovila i motora, uključujući o/min, sate rada motora, kut trima, tlak ulja i indikatore upozorenja. Kombinirani mjerač brzine/goriva prikazuje podatke o brzini, razini goriva u spremniku te podatke o potrošnji goriva.

“Variable Trolling” promjenjivi broj okretaja

Još jedna značajka digitalnog mrežnog sustava je praktična tipka koja omogućuje trenutnu promjenu broja okretaja motora – koja olakšava podešavanje broja okretaja motora u rasponu od 650 i 900 o/min u koracima od 50 o/min. Nagrada je uglađeno i opušteno krstarenje.

SDS (Shift Dampening System)

Izvorno predstavljen za veće modele V8 i V6 motora, patentirani sustav Shift Dampener System (SDS) tvrtke Yamaha odlična je značajka koja značajno smanjuje zvuk koji proizvodi promjena zupčanika. Krmena osovina s utorima i glavčina s utorima za upijanje buke i vibracija izrađene su vrlo pomno kako bi mogle pružiti uglađeni i tihi prijenosi brzina.

Sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) u opciji

Jedinstveni imobilizacijski sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) jednostavna je, laka za korištenje i izuzetno je učinkovita opcija – kompaktan i jednostavan daljinski upravljač zaključava i otključava motor pritiskom tipke. To sprječava korištenje vašeg vanbrodskog motora za neovlaštene vožnje i daje vam dodatnu sigurnost kada ostavite svoj čamac bez nadzora.

175HP Specifikacije

 

Engine

Tip agregata

4-takta

Zapremina

2,785cc

Broj cilindara/Konfiguracija

4/in-line, 16-valve, DOHC

Provrt x hod

96.0 mm x 96.2mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

128.7kW / 5,500 rpm

Maksimalan br/okr

5,000 -6,000 rpm

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

TCI

Sustav pokretanja

Električno s “Prime Start” sustavom

Prijenosni omjer

1.86 (26:14)

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

L:516mm, X:643mm

Težina s propelerom

F175AETL:224.0kg, F175AETX: 225.0kg F175CETL:226.0kg, F175CETX:227.0kg, FL175CETX:227.0kg

Kapacitet spremnika goriva

Kapacitet posude za ulje

4.5 litres

 

Additional Features

Kontrola

Remote control (F175A), Drive By Wire (DBW – F175C)

Trim & Tilt

Snaga trima & Nagib

Zavojnica rasvjete / Alternator

12V – 50A with rectifier/regulator

Imobilizator

YCOP optional

Propeler

Opcija

Modeli s kontra rotacijom propelera

Available (CETX)

“Variable Trolling” sustav s promjenjivim br/okr

Putem digitalnih mjerača ili putem višenamjenske okretne ručice

Shallow Water Drive

Standard

Tilt limitter

Opcija

Sustav dvostrukog punjenja akumulatora

Opcija

Digital Network Gauge (6Y8/6YC)

Opcija

Digital Network Gauge II (CL7)

Optional (F175C)

“Shift Dampener System” (SDS) sustav

Opcija

Napomena

The kW data in this sheet is based on the ICOMIA 28 standard, measured at the prop shaft

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Light Grey Metallic