PRObike – Yamaha

150HP
Legendarni 150hp i dalje je atraktivan i ima odlične značajke, no sada donosi još uglađenije izmjene stupnjeva prijenosa i profinjenije performanse – zahvaljujući najnovijoj tehnologiji Drive-by-Wire za naš digitalnog elektronički gas i promjenu stupnjeva prijenosa (150hp G).

150HP

POTPUNO NOVA RAZINA UGLAĐENOSTI I PERFORMANSI.

Napredni dizajn s dvostrukom bregastom osovinom (Double Overhead Camshaft, DOHC) i posebni sustavi usisa i ispuha optimiraju postupak sagorijevanja – a posebni dizajn pokrova učinkovitije zadržava i izbacuje vodu.

Brojne druge značajke, poput promjenjivog broja okretaja “Variable Trolling”, našeg sustava Power Trim & Tilt širokog raspona i u opciji dostupnog Yamahinog sustava daljinskog zaključavanja Y-COP, čine uporabu najnovije verzije ovog iznimnog motora pravim užitkom.

150HP Značajke

16-ventilni DOHC, redni s 4 cilindra

Zahvaljujući 2 usisna ventila i 2 ispušna ventila na svakom cilindru te dvije bregaste osovine koje se neovisno pokreću, učinkovitost usisa i ispuha dramatično se poboljšava, čime se optimizira korištenje goriva tijekom sagorijevanja. TCI sustav paljenja osigurava lako pokretanje, postojanost, duži životni vijek svjećica, a time i najbolju pouzdanost.

Elegantan i učinkovit dizajn pokrova

Privlačan izgled profesionalnog pokrova nije njegova jedina prednost. Oblikovan je za maksimalno učinkovito zadržavanje i ispust vode za još uglađeniji rad, smanjene korozije i dulji životnog vijek motora.

“Variable trolling” promjenjiv broj okretaja upravlja radom pri manjim brzinama

Sofisticiran sustav omogućuje vam glatko i lagano upravljanje u radu na manjim brzinama tako što njime možete prilagoditi brzinu u rasponu od 50 okretaja u minuti samo jednim pritiskom na prekidač. Idealan je za ribolov ili mirno plovljenje zonama bez brodskih valova.

Digitalni mrežni mjerači i Drive-by-Wire

150hp potpuno je kompatibilan s Yamahinim digitalnim mrežnim mjeračima (6Y8/6YC/6Y9 i novi CL7) koji vam prikazuju sve informacije potrebne za nadzor radnih značajki i učinkovitosti plovila i motora. 150hp od sada, zahvaljujući digitalnom gasu i izmjeni brzina koji omogućuju iznimno uglađenu izmjenu stupnjeva prijenosa i kontrolu, donosi sve mogućnosti tehnologije Drive-by-Wire.

SDS (Shift Dampening System)

Izvorno predstavljen za veće modele V8 i V6 motora, patentirani sustav Shift Dampener System (SDS) tvrtke Yamaha odlična je značajka koja značajno smanjuje zvuk koji proizvodi promjena zupčanika. Krmena osovina s utorima i glavčina s utorima za upijanje buke i vibracija izrađene su vrlo pomno kako bi mogle pružiti uglađeni i tihi prijenosi brzina.

Sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) u opciji

U opciji dostupan imobilizacijski sustav Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) jednostavan je, lako se upotrebljava i izuzetno je učinkovit – kompaktan i jednostavan daljinski upravljač zaključava i otključava motor pritiskom tipke. To sprječava neovlaštenu uporabu vanbrodskog motora i pruža dodatnu sigurnost kada je plovilo ostavljeno bez nadzora.

Model propelera s kontra-rotacijom

Standardna ugradnja dva motora (oba propelera okreću se u smjeru kazaljke na satu) ‘vuče’ plovilo u lijevu stranu što otežava upravljanje posebno kod velikih brzina. 15hp dostupan je i s propelerom s kontra-rotacijom. Ako je dostupan sa standardnim modelom propelera, tada omogućuje savršeno držanje smjera bez skretanja.

Dodatni dvostruki sustav punjenja akumulatora

Posebni dvostruki sustav punjenja akumulatora omogućuje istodobno punjenje dvaju akumulatora, jamčeći uvijek dovoljno energije za pokretanje motora – čak i nakon duge vožnje niskim brojem okretaja ili slično.

150HP Specifikacije

 

Engine

Dimensions

Additional Features

Electric-Drive Technical specs

Tip agregata

4-takta

Zapremina

2,670 cm³

Broj cilindara/Konfiguracija

4/redni, 16-ventila, DOHC

Provrt x hod

94.0 mm x 96.2 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

110.3 kW / 5,500 okr/min

Maksimalan br/okr

5,000 – 6,000 okr/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

TCI

Sustav pokretanja

Električno s “Prime Start” sustavom

Prijenosni omjer

2.00 (28:14)

 

Dimensions

Preporučena visina krmenog zrcala

L516X643mm

Težina s propelerom

F150DETL: 222.0kg,FL150DETL: 222.0kg,F150DETX: 227.0kg,FL150DETX: 227.0kg

Kapacitet posude za ulje

4.5Litara

 

Additional Features

Kontrola

Daljinska komanda

Trim & Tilt

Snaga trima & Nagib

Zavojnica rasvjete / Alternator

12V -35As ispravljačem/regulatorom

Imobilizator

YCOP optional

Propeler

Opcija

Modeli s kontra rotacijom propelera

Dostupno (ETL, ETX)

Shallow Water Drive

Standard

Tilt limitter

Opcija

Sustav dvostrukog punjenja akumulatora

Opcija

Digital Network Gauge (6Y8/6YC)

Opcija

“Shift Dampener System” (SDS) sustav

Opcija

Napomena

Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Pearl White, Light Gray Metallic