PRObike – Yamaha

225HP V6

Novi V6 motor od 225 KS ima DNK vrhunskog modela XTO, koji se odražava u vrhunskoj tehnologiji i Yamahinoj inženjerskoj izvrsnosti, što dovodi do izvanredne snage i uzbudljivih performansi. Spojem snage, učinkovitosti i male težine Yamahin inovativni dizajn postavlja standard za performanse vanbrodskih V6 motora.

225HP V6

UZBUDLJIVE INOVACIJE.

Novi Yamahin V6 motor od 225 KS predstavlja Yamahinu predanost isporuci proizvoda koji kupcima i proizvođačima plovila pružaju prilagodljivije sučelje, koje se ogleda u novoj funkciji TotalTilt, uz neprekidnu isporuku nevjerojatne snage i poboljšane pouzdanosti.

Dizajniran tako da ga mogu upotrebljavati profesionalci, zaljubljenici i novi korisnici, konstruiran za osnaživanje ljudske strasti, veliki blok motor V6 od 225 KS pruža svestranost i dodatno samopouzdanje na vodi, putem sustava povratnog ispuha za poboljšanje potiska (TERE), kao i uzbudljiva svojstva.

225HP V6 Značajke

Potpuno kompatibilan s neobveznim električnim upravljanjem koje se lako postavlja

Motor V6 od 225 KS u potpunosti je kompatibilan s neobveznim digitalnim električnim upravljanjem (DES). Yamahin sustav DES omogućuje čisti prostor na dnu plovila. Nema crpki, crijeva, upravljačkih jedinica, potrebe za punjenjem tekućine ili čišćenjem, a niti posebnih ispusnih priključaka. Za ponovno pokretanje, vaši mehaničari mogu znatno brže i jednostavnije namjestiti sustav DES.

Funkcija TotalTilt™ s integriranim ograničenjem nagiba

Yamahina ekskluzivna funkcija TotalTilt™ omogućuje potpuno podizanje ili spuštanje (dok se ne dodirne klip trima) iz bilo kojeg položaja jednostavnim dvostrukim pritiskom na odgovarajući gumb za nagib. Tijekom postupka oglašava se zvučni signal kako bi upozorio ekipu da oslobode prostor oko vanbrodskog motora, a integrirani graničnik nagiba pomaže u sprječavanju nehotičnih oštećenja.

Sustav povratnog ispuha za poboljšanje potiska (TERE)

Bolje manevriranje u vožnji prema natrag i pri malim brzinama – pri vožnji unatrag ispod 2500 o/min sustav TERE zadržava mjehuriće ispuha iznad ploče za održavanje propelera u vodi i dalje od propelera. Propeler zahvaća samo vodu bez mjehurića, što dovodi do izvanrednog povratnog potiska i nadzora. Spoj neobveznog digitalnog električnog upravljača i upravljačke palice Helm Master EX, za daljnju poboljšanu upravljivost, vrlo je koristan u pristaništima i skučenim prostorima.

Elegantan, suvremen i lagan dizajn

Koristeći brojne stilske pojedinosti svojeg većeg prethodnika, izgled nalik modelu XTO sada ima donju jedinicu u boji, novi jednodijelni gornji poklopac s oblikovanim zračnim kanalom koji odvodi vodu, novi donji oblik poklopca i oplate te vrhunsku grafiku. Zapanjujući novi izgled u skladu je s dokazanom učinkovitosti kako bi dopunio i upotpunio široki asortiman vrhunskih čamaca.

Vrhunski nosači motora

Preuzeti s modela XTO, donji nosači motora veći su i mekši što omogućuje manje vibracija i uglađeniju vožnju.

Nova i poboljšana donja jedinica

Novi V6 agregat od 4,2 litre i 225 KS ima novu i poboljšanu donju jedinicu s novim komponentama i značajkama dizajna. Novi dizajn profila zubaca zupčanika poboljšao je kontakt i smanjio površinski tlak. Osim toga, promjenom protoka ulja unutar donjeg dijela i ležajeva koji podržavaju zupčanike poboljšana je izdržljivost.

225HP V6 Specifikacije

 

Engine

Tip agregata

4-takta, DOHC

Zapremina

4169 cm3

Broj cilindara/Konfiguracija

60 stupnjeva V6

Provrt x hod

96,0 mm x 96,0 mm

Snaga na propeleru pri srednjem br/okr

165,5 kW (225 KS)

Maksimalan br/okr

5000 – 6000 o/min

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Fuel Induction System

EFI

Sustav paljenja

TCI

Sustav pokretanja

Električno

Prijenosni omjer

1.75 (21/12)

Rasplinjači

Ubrizgavanje goriva

 

Dimensions

Kapacitet posude za ulje

6,3 l / 6,0 l *sa/bez izmjene filtra ulja

Težina bez propelera

260 kg – 268 kg

 

Additional Features

Kontrola

Drive By Wire (DBW – F200G)

Trim & Tilt

Snaga trima & Nagib

Zavojnica rasvjete / Alternator

70 A (maks.) (punjenje akumulatora: 55 A)

Imobilizator

YCOP optional

Propeler

Opcija

Modeli s kontra rotacijom propelera

Dostupno

Shallow Water Drive

Standard

Tilt limitter

Standard

Sustav dvostrukog punjenja akumulatora

Opcija

Digital Network Gauge (6Y8/6YC)

Opcija

Digital Network Gauge II (CL7)

Opcija

“Shift Dampener System” (SDS) sustav

Opcija

Full tilt up angle

70

YCOP sustav (Imobilizator)

Primjenjivo

 

Electric-Drive Technical specs

Digital Maximizer

No

Mjerač stanja akumulatora

No
Boja

Light Gray Metallic