PRObike – Yamaha

WR250F

Ovo je vrsta enduro motocikla koji je spreman pružiti pobjedničke performanse u širokom rasponu uvjeta vožnje. Razvijen od Yamahinog pobjedničkog motokros motocikla koji je pobjeđivao na utrkama za Veliku nagradu, WR250F pruža nevjerojatno ubrzanje i brzinu – a sa svojim značajkama specifičnim za enduro i ovjesom vodećim u klasi ovaj je stroj napravljen za osvajanje uglavnom tehničkih terena – od brzih staza do tehničke vožnje po šumi.

WR250F

BRZA VOŽNJA.

Glava cilindra ista je kao na modelu YZ250F, ima široki usisni otvor i iznimno učinkovito ispušno bregasto vratilo koji pružaju brzu učinkovitost od srednje do vršne razine, zadržavajući snažan okretni moment modela WR250F pri niskom broju okretaja. Lagane aluminijske grede okvira razvijene su od Yamahinog motokros motocikla koji je prilagođen za enduro vožnju kako bi pružio pravu ravnotežu krutosti za precizan osjećaj i preciznu povratnu informaciju s površine na teškom terenu.

Lagan i snažan prednji kočni sustav pruža vam vrhunsku upravljivost, a enduro značajke uključuju višenamjenski mjerač i posebno razvijeni dizajn ispuha i ispušnog topa. Osjećaj laganog rukovanja spojkom i 6-brzinski mjenjač širokog omjera prijenosa spremni su za najekstremnije izazove, a uz aplikaciju Power Tuner za pametni telefon i sklopkom za dva načina mapiranja agregata, inteligentni WR250F može se postaviti tako da savlada gotovo sve vremenske uvjete vožnje.

WR250F Značajke

Snažan agregat modela vrste YZ250F

Model WR250F isporučuje se sa snažni, tehnološki naprednim agregatom koji je razvijen iz modela YZ250F, osvajača Velike nagrade. Uz glavu cilindra sa širokim otvorom usisa radi većih razina radne učinkovitosti – kao i iznimno učinkovito bregasto vratilo te postavkama ECU-a specifičnim za enduro – ova motokros jedinica pruža vam snažnu učinkovitost od srednje do vršne razine, a zadržava poznatu snažnu donju razinu i vučnu snagu modela WR250F.

Aluminijski okvir u stilu modela YZ250F

Proizveden s pomoću Yamahina jedinstvenog postupka lijevanja kontroliranim punjenjem, okvir modela WR250F izrađen je po uzoru na pobjednički model YZ250F koji je bio jedan od najdominantnijih motokros motocikala u Europi i SAD-u. Snažni i lagani okvir od aluminijskih greda ima zidove različitih debljina koji daju posebno prilagođenu ravnotežu krutosti za najvišu razinu osjećaja i povratnih informacija.

Vodeći ovjes u klasi

Model WR250F opremljen je najboljom prednjom vilicom marke KYB sa spiralnom oprugom od 43 mm i sustavom amortizacije osjetljivim na brzinu (engl. SSS, speed sensitive system) te ima posebne enduro ventile za okretno upravljanje i izvanrednu apsorpciju udaraca pri svim brzinama. Zahvaljujući laganoj opruzi i velikom kapacitetu spremnika, stražnji amortizer doprinosi smanjenju težine modela WR250F i ponovno potvrđuje njegov ugled jednog od najbolje upravljivih enduro motocikala.

Prednja kočnica iznimnih performansi vrste YZ250F

Zahvaljujući kompaktnoj čeljusti s klipovima velikog promjera – kao i posebnim pločicama visoke razine trenja koje osiguravaju veliku površinu dodira s rotorom – snažni prednji kočni disk modela WR250F od 270 mm omogućuje vam uštedu dragocjenog vremena u stisci i pruža vam visok stupanj nadzora.

Kompaktni višefunkcionalni zaslon

Tanak i kompaktan višenamjenski zaslon daje vam sve potrebne informacije o trkaćoj ili terenskoj stazi. Iznimno kontrastni LCD mjerač obuhvaća brojač kilometara, dva mjerača puta, sat i mjerač vremena / kronometar te lampicu upozorenja o niskoj razini goriva – a indikator potrošnje goriva omogućuje preciznije planiranje zaustavljanja radi punjenja goriva.

Lagana i izdržljiva spojka

Enduro vožnja zasigurno je jedan od najtežih ispita za svaki prijenos, no uz izdržljivu spojku modela WR250F opremljeni ste za svladavanje najekstremnijeg terena. Čvrsta spojka opremljena je posebnim hrapavim potisnim pločama koje joj omogućuju da pruža osjećaj lakoće na poluzi zajedno s pouzdanom i postojanom učinkovitosti tijekom cijelog dana.

6-brzinski prijenos širokog raspona

Agregat najnovije generacije opremljen je posebno razvijenim 6-brzinskim prijenosom širokog raspona koji model WR250F čini jednim od najsposobnijih i najsvestranijih enduro motocikala. Od sporih tehnički zahtjevnih staza do vožnje velikim brzinama, ovaj uglađeni mjenjač omogućuje postizanje optimalne učinkovitosti.

Prekidač za promjenu načina rada agregata s 2 položaja

Kada se vozite cijeli dan, staze i vremenski uvjeti mogu se dramatično promijeniti, a izmjenjivač sheme rada agregata modela WR250F s dva načina rada omogućuje vam promjenu načina rada agregata tijekom vožnje. Stoga, neovisno o tome je li to tvrdo tlo ili duboko blato, možete odabrati odgovarajući način rada.

Veliki spremnik goriva od 7,9 l

Uz usis s prednje strane, model WR250F iznimno je ekonomičan motocikl, a za još veći raspon između ponovnog punjenja goriva najnoviji je model opremljen spremnikom goriva velikog kapaciteta od 7,9 litara. Uz mnogo goriva koje se nalazi u blizini središta stroja, ovaj lagani spremnik za gorivo i kompaktna crpka za gorivo pomažu pri centralizaciji mase i u maksimalnoj mjeri sužavaju motocikl.

Dizajn centralizirane mase

Osim što poboljšavaju učinkovitost usisa, prepoznatljivi izgled preokrenute glave cilindra agregata i unatrag ukošen cilindar s omotanom ispušnom cijevi pomažu u centraliziranju mase motocikla. To pridonosi stvaranju modela WR250F jednim od najokretnijih terenskih motocikala kojima je iznimno jednostavno upravljati.

Dinamična Icon Blue boja

Uz svoj uski oklop dinamične Icon Blue završne boje i ukalupljene grafike, najnovija generacija modela WR250F izgleda i djeluje bolje nego ikad. Lagani hladnjak poboljšava snažnu trkaću baštinu motocikla, a prednje i bočne ploče usklađene plave boje naglašavaju njegov agresivno dobar izgled.

WR250F Specifikacije

 

Agregat

Tip agregata

4-takta, Hlađenje tekućinom, DOHC, 4-ventila, Jednocilindričan

Zapremina

250 ccm

Provrt x hod

77,0 mm x 53,6 mm

Omjer kompresije

13,8 : 1

Sustav podmazivanja

Mokri karter

Tip kvačila

Mokro, Višestruki diskovi

Sustav paljenja

TCI

Sustav pokretanja

Električno

Sustav prijenosa

Stalan otvor, 6-brzinski

Završni prijenos

Lanac

Rasplinjač

Ubrizgavanje goriva

 

Šasija

Okvir

Dvostruke grede

Kut prednje vilice

27°10

Predtrag

116 mm

Sustav ovjesa sprijeda

Vilica marke KYB® s potpuno prilagodljivom preokrenutom dvostrukom komorom koja je osjetljiva na brzinu putovanja

Sustav ovjesa straga

(Link sustav ovjesa), Njihajuča ruka

Hod ovjesa sprijeda

310 mm

Hod ovjesa straga

317 mm

Prednja kočnica

Hidraulička jednostruka disk kočnica, Ø 270 mm

Stražnja kočnica

Hidraulička jednostruka disk kočnica, Ø 245 mm

Prednja guma

Gume 90/90-21 54R

Stražnja guma

Gume 140/80-18 70R

Dimenzije

Ukupna dužina

2.175 mm

Ukupna širina

825 mm

Ukupna visina

1.270 mm

Visina sjedala

955 mm

Međuosovinski razmak

1.480 mm

Minimalna udaljenost od tla

320 mm

Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)

115 kg

Kapacitet spremnika goriva

7,9 l

Kapacitet spremnika za ulje

0,95 l
Boja

Icon Blue