PRObike – Yamaha

YZ85

Yamaha već 50 godina izrađuje 2-taktne motokros motocikle koji pobjeđuju na prvenstvu. Usput smo osvojili gotovo svaki naslov koji je vrijedilo osvojiti. Najnoviji model YZ85 ima istu naprednu trkaću tehnologiju koja se nalazi na tvrtkinim strojevima za motokros odraslih osoba i spremna je odvesti vas u victorYZone.

YZ85

POBJEDA: NIKADA POKLONJENA, UVIJEK ZASLUŽENA.

Mnogi današnji profesionalni vozači započeli su karijeru na modelu YZ85. Ako pogledate što ovaj model nudi, vidjet ćete zašto je to tako. Njegov iznimno učinkovit, tekućinom hlađen 2-taktni motor od 85 ccm opremljen je Yamahinom trkaćom značajkom YPVS, koja vam pruža pobjedničke performanse. Prilagodljivi sustavi ovjesa izrađeni su za savladavanje najtežih staza.

Model YZ85 isporučuje se s laganim aluminijskim stražnjim okvirom i aluminijskom stražnjom vilicom, disk kočnicama velikog promjera i iznimno učinkovitim usisom zraka – baš kao i veći YZ125. Za maksimalan nadzor vozač ima ravno sjedalo, tanki trup i ergonomski oblikovan spremnik goriva. Uz dvije nijanse palete boje Icon Blue i novim grafikama koje upotpunjuju izgled, YZ85 spreman je povesti vas na sljedeću razinu.

YZ85 Značajke

Uska konstrukcija trupa

Model YZ85 opremljen je dinamičnom uskom konstrukcijom trupa nadahnutom modelom YZ125. Ujednačeni i uski pokrovi hladnjaka pružaju agresivan i uravnotežen izgled koji naglašava pobjedničko nasljeđe modela YZ85.

Ravno sjedalo i ergonomski spremnik goriva

Ravno sjedalo i ergonomski spremnik goriva omogućuju jednostavno prebacivanje težine sprijeda/straga za optimalno upravljanje. U dizajn sjedala ugrađen je sustav pričvršćivanja sjedala jednim vijkom, što olakšava i ubrzava uobičajeno održavanje.

Lagani aluminijski stražnji podokvir

Odvojivi aluminijski stražnji podokvir smanjuje težinu modela YZ85 na najmanju moguću mjeru, a i centralizacijom mase doprinosi laganoj okretnosti motocikla.

Aluminijska stražnja vilica

Model YZ85 opremljen je aluminijskom stražnjom vilicom fino ugođene ravnoteže krutosti koja doprinosi stabilnosti podvozja i pomaže u postizanju visokih razina vuče stražnjeg kotača.

Tekućinom hlađeni dvotaktni agregat zapremine 85 ccm sa značajkom YPVS

Tekućinom hlađeni agregat zapremnine 85 ccm koristi Yamahinu značajku Power Valve (YPVS) koja povećava opća svojstva i pridonosi jednostavnosti uporabe okretnog momenta ovog motocikla. Uz visoki omjer kompresije – i mjenjač sa 6 kratkih stupnjeva prijenosa – model YZ85 izvanredno ubrzava pobjedničkom snagom.

Iznimno učinkovit sustav usisa zraka

Sustav usisa zraka uključuje bočne ploče s velikim ventilacijskim otvorima okrenutim unatrag koji su posebno dizajnirani za ravnomjeran protok zraka u kutiju za zrak agregata kako bi se postigla visoka razina učinkovitosti usisa i poboljšale performanse agregata.

Potpuno prilagodljiva preokrenuta prednja vilica marke KYB od 36 mm

Ima konusne vanjske cijevi posebno izrađene iz jednog komada kako bi pristajale ravnoteži krutog okvira – a opremljena s unutarnjim cijevima od 36 mm – preokrenuta prednja vilica marke KYB pruža optimizirane postavke amortizacije. U kombinaciji s potpuno prilagodljivim oblikom uloška niskog trenja, YZ85 ima najprofinjeniji dizajn prednje vilice koji se dosad upotrebljavao na bilo kojem YZ motokros motociklu za mlade.

Stražnji ovjes Monocross

Poput prednjih vilica, Monocross stražnji ovjes izravno potječe od napredne tehnologije koju primjenjujemo na Yamahinim tvorničkim trkaćim motociklima. Aluminijska stražnja vilica uključuje napredni sustav stražnjeg Monocross ovjesa za hod stražnjeg kotača od 287 mm, kako bi se savladalo sve, od reljefnih dijelova staze pa do tvrdih doskoka.

Valoviti diskovi s funkcijom samočišćenja

Za snažno i upravljivo kočenje YZ85 opremljen je valovitim diskovima s funkcijom samočišćenja – 220 mm sprijeda i 190 mm straga. Za linearno stražnje kočenje i puno osjećaja postoji jednodijelni stražnji glavni cilindar s ugrađenim dodatnim spremnikom.

 

YZ85 Specifikacije

 

Agregat

Tip agregata

Hlađenje tekućinom, Jednocilindričan, Membranski ventil s YPVS, 2-takta

Zapremina

85 ccm

Provrt x hod

47,5 × 47,8 mm

Omjer kompresije

8,2 – 9,6 : 1

Sustav podmazivanja

Prethodno miješanje

Tip kvačila

Mokro, Višestruki diskovi

Sustav paljenja

CDI

Sustav pokretanja

Nožno

Sustav prijenosa

Stalan otvor, 6-brzinski

Završni prijenos

Lanac

Rasplinjač

Keihin PWK28/1

 

Šasija

Okvir

Dvostruke grede

Kut prednje vilice

26° 00

Predtrag

99 mm

Sustav ovjesa sprijeda

Teleskopska vilica

Sustav ovjesa straga

Njihajuča ruka, (Link sustav ovjesa)

Hod ovjesa sprijeda

275 mm

Hod ovjesa straga

287 mm

Prednja kočnica

Hidraulični jednostruki disk, Ø 220 mm

Stražnja kočnica

Hidraulični jednostruki disk, Ø 190 mm

Prednja guma

Gume 70/100-19 42M

Stražnja guma

Gume 90/100-16 52M

Dimenzije

Ukupna dužina

1.895 mm

Ukupna širina

760 mm

Ukupna visina

1.175 mm

Visina sjedala

885 mm

Međuosovinski razmak

1.285 mm

Minimalna udaljenost od tla

360 mm

Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)

75 kg

Kapacitet spremnika goriva

5,0 l

Kapacitet spremnika za ulje

0,5 l
Boja

Icon Blue