PRObike – Yamaha

YZ125

Yamaha proizvodi 2-taktne motocikle za motokros posljednjih 50 godina – i jednako je toliko duga i povijest utrkivanja. Nedostižno je iskustvo koje je tvrtki omogućilo razvoj najnovijeg modela YZ125 – motocikla koji je stvoren da vas odvede u victorYZone!

YZ125

RAZVOJ DVOTAKTNOG AGREGATA.

Uz lagane unutarnje dijelove motora trkaćeg stila i prednosti poznatog Yamahinog sustava za povećanje okretnog momenta (engl. YPVS, Yamaha Power Valve System), YZ125 razvija udarnu snagu koja vas drži daleko ispred ostalih. Iznimno učinkoviti usis zraka osigurava optimalnu izvedbu i trenutačnu reakciju na gas – a lagani 6-stupanjski mjenjač kratkog omjera prijenosa pomaže vam skratiti dragocjene sekunde vremena krugova.

Njegova izuzetno tanka konstrukcija oštrog izgleda daje vam visok stupanj upravljivosti na tlu i u zraku – a ravno sjedalo i ergonomija razvijena za utrku omogućuju vam da se lako pomičete po motociklu tijekom naglog kočenja i ubrzavanja. Model YZ125 spreman je za pobjede – sada samo dodajte svoju sposobnost i pripremite se za ulazak u victorYZone!

YZ125 Značajke

Najsnažniji agregat modela YZ125

Tehnološki iznimno napredni 2-taktni agregat od 125 ccm najsnažnija je jedinica ikada upotrijebljena za model YZ125. Opremljen Yamahinom poznatom značajkom YPVS koja trenutačno reagira pružajući izvrsnu upotrebljivost u cijelom rasponu broja okretaja – i uz lagane unutarnje dijelove razvijene za utrke – predodređen je da vas odvede u victorYZone!

Iznimno uska konstrukcija trupa

Karoserija najnovije generacije iznimno je tanka, a područje između koljena vozača najuže je koje se do sada moglo vidjeti na modelu YZ125. Taj sportski i suvremen dizajn naglašava lakoću i kompaktnost motocikla. Dok tanke dimenzije vozaču pružaju visoku razinu mobilnosti i pojačavaju osjećaj okretnosti ovog laganog trkača.

Rasplinjač marke Keihin sa snažnom mlaznicom

YZ125 opremljen je rasplinjačem marke Keihin PWK 38,1 mm koji sadrži snažnu mlaznicu upravljanu solenoidom za eksplozivnije performanse pružajući stvarnu prednost na startu i pri ubrzavanja na izlasku iz zavoja. Senzor položaja gasa (TPS, Throttle Position Sensor) i sustav CDI upravljan 3D mapom osiguravaju optimalno vrijeme paljenja, a sklop membranskog ventila V-Force osigurava optimalnu učinkovitost usisa pri svim brzinama agregata.

Uglađeno mijenjanje 6-brzinskog prijenosa

Svaka je sekunda bitna, a za manja prolazna vremena YZ125 radi s iznimno glatkim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa koji vam omogućuje da učinkovito ubrzate i ostanete vodeći. Yamahini inženjeri brižljivo su odabrali prijenosne omjere kako bi maksimizirali trkaće performanse i izlaznu snagu u svim uvjetima.

Iznimno učinkoviti usis zraka

Kompletan usisni sustav razvijen je kako bi omogućio najskladniji mogući protok zraka u rasplinjač promjera 38,1 mm za visoku razinu učinkovitosti agregata. Sve komponente, uključujući osnovu sjedala, stražnji okvir i bočne ploče dizajnirane su za smanjenje otpora zraka radi postizanja veće i korisnije izlazne snage.

Ergonomija razvijena na utrkama

Učinkovitost agregata samo je jedan element konkurentnosti – odlučna je i mogućnost učinkovitog upravljanja snagom i preuzimanje potpunog nadzora nad podvozjem. Ravno sjedalo, nisko u prednjim dijelu, u kombinaciji s tankim spremnikom goriva i uskim poklopcima hladnjaka olakšava prebacivanje težine oko motocikla za veću upravljivost pri kočenju, ubrzavanju i vožnji zavojima.

Ovjes KYB najbolji u klasi

Yamahina prednja vilica marke KYB sa sustavom osjetljivim na brzinu (engl. SSS, Speed Sensitive System) općenito se smatra najboljim dizajnom za motokros motocikl iz redovite proizvodnje. Uz idealne postavke amortizacije pri niskim brzinama i na prednjem i na stražnjem sustavu ovjesa, YZ125 pruža upravljivost vodeću u klasi i izvrsnu vuču.

Snažan sustav kočenja

Kočnice modela YZ125 razvijene su kako bi se mogle nositi s visokim performansama agregata. Prednji disk promjera 270 mm i stražnji disk promjera 240 mm opremljeni su čeljustima s velikim klipom koje proizvode učinkovitu i kontroliranu snagu zaustavljanja.

Sustav pričvršćivanja sjedala jednim vijkom

Pričvršćivanje sjedala jednim vijkom omogućuje brzo i jednostavno održavanje, a dizajn aluminijskog stražnjeg okvira također doprinosi učinkovitom usisu omogućujući glatki protok svježeg zraka u kutiju za zrak.

Boja u dvije nijanse i nova grafika

Paleta boja modela YZ125 s dvije nijanse sadrži kontrastni dizajn boje Icon Blue i tamno plave boje s kotačima plave boje, što motociklu daje dinamičan izgled – koji savršeno nadopunjuje ukalupljene grafike i usku konstrukciju trupa.

YZ125 Specifikacije

 

Agregat

Tip agregata

Hlađenje tekućinom, 2-takta, Jednocilindričan, nagnut prema naprijed, Membranski ventil s YPVS

Zapremina

125cc

Provrt x hod

54,0 mm x 54,5 mm

Omjer kompresije

8,2-10,1 : 1

Maksimalan okretni moment

Sustav podmazivanja

Prethodno miješanje

Tip kvačila

Mokro, Višestruki diskovi

Sustav paljenja

CDI

Sustav pokretanja

Nožno

Sustav prijenosa

Stalan otvor, 6-brzinski

Završni prijenos

Lanac

Rasplinjač

Keihin PWK38S/1

 

Šasija

Okvir

Dvostruke grede

Kut prednje vilice

26º

Predtrag

109 mm

Sustav ovjesa sprijeda

USD teleskopske vilice

Sustav ovjesa straga

Njihajuča ruka, link ovjes

Hod ovjesa sprijeda

300 mm

Hod ovjesa straga

315 mm

Prednja kočnica

Hidraulični disk, Ø270 mm

Stražnja kočnica

Hidraulični disk, Ø240 mm

Prednja guma

80/100-21 51M

Stražnja guma

100/90-19 57M

 

Dimenzije

Ukupna dužina

2.135 mm

Ukupna širina

825 mm

Ukupna visina

1.295 mm

Visina sjedala

980 mm

Međuosovinski razmak

1.445 mm

Minimalna udaljenost od tla

365 mm

Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)

95 kg

Kapacitet spremnika goriva

7,0 L

Kapacitet spremnika za ulje

0,7 L
Boja

Icon Blue