PRObike – Yamaha

YZ250

Legendarni 2-taktni YZ250 vrsta je motocikla za motokros zbog kojeg želite nastaviti vožnju. Bilo da se utrkujete, vozite slobodnu vožnju ili se samo zabavljate na neravnom terenu, uzbudljivo ubrzanje modela YZ250 i iznimno okretno upravljanje njime čine ga jednim od najuzbudljivijih i najugodnijih motocikala koje ćete ikada isprobati.

YZ250

DVA TAKTA. 1. MJESTO.

Uz čisti trkaći DNK koji teče kroz njega, YZ250 nema premca. U nekom trenutku svoje trkaće karijere stvarno trebate vidjeti što ovaj motocikl može učiniti za vas. Nikada nećete zaboraviti svoju prvu vožnju 2-taktnog modela YZ250. Bilo da se radi o zadivljujućem ubrzanju, izvanrednoj okretnosti ili performansama koje izazivaju adrenalin, razumjet ćete zašto je stekao tako veliku popularnost u cijelom svijetu.

Uzbudljivi agregat od 250 ccm hlađen tekućinom daje vam trenutačni udar snage za nevjerojatno ubrzanje – a sustav povećanja raspona snage okretnog momenta (engl. YPVS, Yamaha Power Valve System) pruža vam obilje okretnog momenta u rasponu od niskih do srednjih okretaja. U industriji najbolji KYB prednja vilica i stražnji amortizeri daju iznimnu vuču s puno povratnih informacija s površine – a uski oklop i ravno sjedalo omogućuju brzo prebacivanje težine prilikom kočenja, ubrzavanja i u zavojima. Uz elegantne dvije nijanse boja i nove grafike, YZ250 spreman je za pobjede.

YZ250

Uska konstrukcija trupa

YZ250 isporučuje se s uskom konstrukcijom trupa koja ovom legendarnom dvotaktnom motociklu daje oštar i sportski izgled. Uski spremnik goriva i poklopci hladnjaka pružaju kompaktan položaj za vožnju koji vam omogućuje brzo prebacivanje tjelesne težine za najviše razine okretnosti u zavojima.

Snažan sustav kočenja

Prednja kočnica iznimnih svojstava ima disk promjera 270 mm i krutu dvostruku čeljust s klipovima velikog promjera, od 25,4 mm, koji osiguravaju optimalnu učinkovitost kočenja. Lagani stražnji disk od 240 mm minimizira neovješenu težinu i smanjuje težinu dok isporučuje trenutačnu snagu zaustavljanja s puno osjećaja.

Vodeći ovjes u klasi KYB

Prednja je vilica sa sustavom osjetljivim na brzinu (engl. SSS, Speed Sensitive System) bez premca. Model YZ250 ima u industriji vodeći ovjes marke KYB koji omogućuje meku amortizaciju pri niskim brzinama za učinkovitije performanse pri vožnji zavojima, pružajući vam stvarnu prednost. Bez obzira na vrstu staze, sofisticirani prednji i stražnji ovjes modela YZ250 čini stvarnu razliku i daje vam mogućnost da se nosite s konkurentima.

Iznimno učinkoviti usis zraka

Bočne ploče, stražnji branik, osnova sjedala i stražnji okvir modela YZ250 posebno su razvijeni kako bi se poboljšao protok svježeg zraka koji ulazi u kutiju za zrak i time osigurala optimalna učinkovitost usisa. Zajedno s iznimno učinkovitim ispušnim sustavom ovaj sustav omogućuje vam nevjerojatno ubrzanje i eksplozivnu snagu u cijelom rasponu broja okretaja.

Natjecateljska ergonomija

Svojim tankim spremnikom, uskim pokrovima hladnjaka i ravnim sjedalom YZ250 jedan je od najokretnijih i najupravljivijih terenskih motocikla. Čim se pokrenete na ovom legendarnom 2-taktnom motoru, vidjet ćete kako je lako prebaciti svoju tjelesnu težinu tijekom kočenja, vožnje zavojima ili ubrzavanja – što vam daje visok stupanj nadzora nad podvozjem.

Boja u dvije nijanse s novom grafikom

Uska konstrukcija trupa završno je obojana vrhunskom paletom boje s dvije nijanse, kombinirajući Icon Blue i tamno plavu boju te ukalupljene grafike otporne na habanje.

Dvotaktni agregat zapremnine 250 ccm sa značajkom YPVS

Izvanredni 2-taktni agregat modela YZ250 zapremnine 250 ccm isporučuje trenutačnu snagu na zahtjev. Ovo kompaktno i lagano postrojenje opremljeno je značajkom YPVS (Yamaha Power Valve System, sustav povećanja raspona snage okretnog momenta) i 5-brzinskim prijenosom te se jako voli utrkivati.

Lagano podvozje

Lagano aluminijsko podvozje proizvedeno je s fino ugođenom ravnotežom krutosti koja je dizajnirana da omogući određenu količinu savijanja što daje vrijednu povratnu informaciju i omogućuje vam da osjetite i brzo reagirate na različite uvjete površine.

YZ250

 

Agregat

Tip agregata

Hlađenje tekućinom, 2-takta, Membranski ventil s YPVS, Jednocilindričan

Zapremina

249 ccm

Provrt x hod

66,4 × 72,0 mm

Omjer kompresije

8,9 – 10,6 : 1

Sustav podmazivanja

Prethodno miješanje

Tip kvačila

Mokro, Višestruki diskovi

Sustav paljenja

CDI

Sustav pokretanja

Nožno

Sustav prijenosa

5-brzinski, Stalan otvor

Završni prijenos

Lanac

Rasplinjač

Keihin PWK38S/1

 

Šasija

Okvir

Dvostruke grede

Kut prednje vilice

27° 40

Predtrag

122 mm

Sustav ovjesa sprijeda

Teleskopska vilica

Sustav ovjesa straga

link ovjes, Njihajuča ruka

Hod ovjesa sprijeda

300 mm

Hod ovjesa straga

315 mm

Prednja kočnica

Hidraulični jednostruki disk, Ø 270 mm

Stražnja kočnica

Jednostruki disk, Ø 240 mm

Prednja guma

Gume 80/100-21 51M

Stražnja guma

Gume 110/90-19 62M

 

Dimenzije

Ukupna dužina

2.185 mm

Ukupna širina

825 mm

Ukupna visina

1.290 mm

Visina sjedala

975 mm

Međuosovinski razmak

1.485 mm

Minimalna udaljenost od tla

360 mm

Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)

103 kg

Kapacitet spremnika goriva

7,0 l

Kapacitet spremnika za ulje

0,7 l
Boja

Icon Blue